BAČIĆ “Uopće nema spora po pitanju većine”

HINA/ Mladen VOLARIĆ

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić izjavio je u srijedu da je parlamentarna većina stabilna i da koalicijski partneri podržavaju Vladu, dodajući kako oporbene stranke koje zazivaju prijevremene izbore “mole Boga da do izbora ne dođe jer je jedino HDZ spreman za njih”.

“Većina je stabilna, koalicijski partneri su se izjasnili da podržavaju Vladu i da uopće nema spora po pitanju većine”, rekao je Bačić koji je ranije izišao sa sastanka partnera iz vladajuće većine u Banskim dvorima.

Nije želio komentirati izjavu predsjednika Hrvatskog sabora Gordan Jandrokovića, koji je rekao da “ako se netko razboli neće biti glasovanja u Saboru”.

“Neću odgovarati na hipotetsko pitanje što će biti ako bude, ako se netko razboli. Vladajuća većina ima 77 ruku u ovome trenutku i već nekoliko mjeseci s tolikim brojem zastupnika nikada nije bilo problema s kvorumom, a neće biti niti u buduće”, poručio je.

Ustvrdio je kako HDZ ne bježi od izbora, ali su sigurni da su Vlada i vladajuća većina stabilni.

“Naše oporbene stranke koje zazivaju prijevremene izbore, mislim da mole Boga da do izbora ne dođe jer je jedino HDZ spreman za te izbore. Mi od izbora ne bježimo, ali smo sigurni da je Vlada stabilna i da je vladajuća većina stabilna i nema problema za funkcioniranje  većine”, kaže Bačić, koji je uvjeren da će imati dovoljno ruku u Saboru kada god bude glasovanja.

Bačić je novinarima rekao da je na sastanku koalicijskih partnera bilo riječi o nastavku zasjedanja Sabora, mirovinskoj i poreznoj reformi te Uljaniku.

“Premijer je upoznao sve naše koalicijske partnere s trenutnim stanjem u Vladi i radom Vlade. Bila je to uobičajena sjednica vladajuće većine i priprema za sjednicu Sabora”, rekao je.

Kazao je da nisu raspravljali o izručenju Ivice Todorića. “To je situacija u rukama hrvatskog pravosuđa i mi u to ne ulazimo”, dodao je Bačić.

Komentiraj