BAČIĆ “Povjerenstvo za Agrokor je dužno prestati s radom”

HINA/ Daniel KASAP

Predsjednik Kluba HDZ-a Branko Bačić u utorak je komentirao što će se dogoditi sa saborskim Istražnim povjerenstvom nakon odluke da istraga protiv Ivice Todorića postaje pravomoćna.

Ovo je prvi put da je neko istražno povjerenstvo dužno prestati s radom. Jučerašnjom odlukom potvrđeno je rješenje o otvaranju istrage protiv Ivice Todorića. U skladu s tim, Istražno je povjerenstvo dužno prestati s radom”, rekao je Bačić u Saboru za N1. Dodao je da će prepustiti članovima Povjerenstva da nađu način na koji će način to učiniti.

“Očekivao sam da predsjednik istražnog povjerenstva sam utvrdi kako povjerenstvo prestaje raditi, bilo bi to odgovorno i korektno”, kazao je. Bačić je naglasio i kako nigdje nije zapisano da abor donosi tu odluku nego povjerenstvo ex lege prestaje s radom jer je počeo sudbeni postupak. “Ukoliko prestane istraga, ne prihvati se optužnica… ovo povjerenstvo može nastaviti s radom”, rekao je Bačić.

Netočnim smatra izjave oporbe da Povjerenstvo može nastaviti s radom. “Još nije pročitano 47.000 stranica istrage. S druge strane, istraga može trajati 18 mjeseci. Što će ta istraga obuhvatiti, to ja ne znam, a ne može znati ni Miljenić. Sve i da znamo, to ne znači da istraga neće obuhvatiti i nešto čime se bavi povjerenstvo. Neozbiljno je ulaziti u ocjenu što bi istraga mogla obuhvatiti. Brojni pravnici su eksplicitni u tome da povjerenstvo mora prestati s radom otvaranjem istrage. Ono od jučer više ne bi smjelo raditi”, poručio je Bačić.

Komentiraj