Bačić potvrdio da će se suradnja HDZ-a s Bandićem nastaviti “prema dogovoru”

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a , Branko Bačić za Dnevnik Nove TV je komentirao stanje u vladajućoj koaliciji nakon što je propalo izglasavanje zagrebačkog GUP-a.

Bačić je izjavio kako to ne znači raskid koalicije na nacionalnoj razini te kako je razgovarao s predsjednikom kluba zastupnika stranke Rada i Solidarnosti Kažimirom Vardom, s kojim je konstatirao da će se suradnja nastaviti prema dogovoru.

“Idući tjedan će biti sastanak vladajuće koalicije, a vladajuća koalicija je stabilna i nastavlja s radom”, najavio je Bačić, dodavši da su zastupnici HDZ-a prvotno bili za GUP, ali kako Bandić nije prihvatio njihove amandmane, oni nisu mogli podržati izmjene GUP-a.

“Da je prihvatio amandmane, oni bi bili upućeni ministarstvu koje bi se u roku od 30 dana moralo očitovati jesu li zakoniti, tada bismo prihvatili sami GUP i time bi priča bila završena”, naglasio je Bačić.

Bačić je izbjegao odgovoriti na pitanje tko je u HDZ-u inicirao koaliciju s HNS-om, podsjetivši da se sve to događalo u vremenu krize Agrokora i iščekivanja rollup kredita koji, prema njegovim riječima, ne bi bio odobren da Vlada nije bila stabilna.

“U tom trenutku smo razgovarali s HNS-om i u vodstvu HDZ-a nije bilo protivljenja toj koaliciji, pa ni od gospodina Brkića, ako na to aludirate”, rekao je Bačić. Dodao je da je i on sam, kao i Milijan Brkić, bio jedan od zagovornika te koalicije. “Tu apsolutno nije bilo apsolutno dvojbe oko toga idemo li u koaliciju”, kazao je Bačić

 

Komentiraj