BAČIĆ “Plenković će dovršiti mandat i ostati premijer”

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić izjavio je u petak u Saboru da će premijer Andrej Plenković dovršiti svoj mandat na čelu Vlade i ostati predsjednik HDZ-a i Vlade i nakon idućih parlamentarnih izbora, odbacivši time tvrdnju Hrastova zastupnika Hrvoja Zekanovića da će Plenković uskoro napustiti premijersku dužnost i otići u Bruxelles.

“Brojni oporbeni političari u Hrvatskoj priželjkuju odlazak Andreja Plenkovića u Bruxelles na neku od visokih dužnosti u Europskoj uniji. Moram ih ražalostiti zbog toga što će Plenković dovršiti mandat u Hrvatskoj  i voditi HDZ u pobjedu na novim parlamentarnim izborima”, izjavio je Bačić novinarima ustvrdivši kako nema govora o prijevremenim parlamentarnim izborima niti se o tome razmišlja.

Zekanović je ranije tijekom saborske rasprave ustvrdio da će Plenković uskoro napustiti premijersku dužnost i otići “put Europe”, poručivši kolegama iz HDZ-a da im slijedi izbor novog predsjednika stranke.

“Apsurdno je da o tome govori čovjek koji je na glasovima HDZ-a ušao u parlament i koji, da nije bilo HDZ-a, ne bi imao ni priliku sudjelovati u raspravama u Hrvatskom saboru”, kazao je Bačić.

Za njega i sve one koji priželjkuju odlazak Andreja Plenkovića reći ću da će Andrej biti predsjednik HDZ-a i predsjednik Vlade i poslije idućih parlamentarnih izbora, ustvrdio je Bačić.

Komentiraj