BAČIĆ: “Pavić poznaje funkcioniranje EU fondova”

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić izjavio je u četvrtak da je Marko Pavić dobro obavljao posao ministra rada i mirovinskog sustava, a predložen je za novu poziciju ministra regionalnog razvoja i fondova EU-a zato što poznaje način funkcioniranja europskih fondova.

“Ministar Pavić je svojim radom pokazao da dobro obavlja posao ministra. U svom dosadašnjem radu također je pokazao da zna i poznaje način funkcioniranja europskih fondova i to je bio jedan od temeljnih razloga zašto je predložen za tu poziciju”, rekao je Bačić novinarima pred Banskim dvorima.

Na komentar novinara da se Pavić u svom Ministarstvu rada i mirovinskog sustava “jedva borio s fondom od dvije milijarde eura”, uzvratio je kako se Pavić izborio za ono što je htio.

“Izborio se da se programom ‘Zaželi’ i ostalim projektima omogući zapošljavanje u Hrvatskoj i mislim da je u tome bio iznimno uspješan. Na tom putu bilo je određenih problema, ali mislim da ih je svladao i da se s tim programom nastavilo uspješno”, ocijenio je Bačić.

Upitan što je presudilo da ministar zdravstva Milan Kujundžić ostane u Vladi, istaknuo je kako je premijer Andrej Plenković ocijenio da je u ovom trenutku najsvrsishodnije i najkorisnije za Vladu i Hrvatsku da Kujundžić ostane na toj poziciji.

Što se tiče bivše ministrice regionalnog razvoja i fondova EU-a Gabrijele Žalac, Bačić ne smatra da je zamjerila predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću njegov svojedoban komentar na njezine izjave da joj medijske napade “smješta netko u u HDZ-u”.

“Možda netko je sabotira, protiv nje lobira, možda je Vlada, možda su Srbi, možda masoni…”, citirao je tada Jandroković stihove popularne pjesme repera Vojka V.

“Nikome nije lako nakon činjenice da treba napustiti funkciju, ako drži da je taj posao radio korektno. Ljudski mogu razumjeti Žalac”, rekao je Bačić.

Komentiraj