Bačić: “Oporba nije srušila kvorum, već zlorabila činjenicu da je Miroslav Tuđman teško bolestan”

Predsjednik saborskog kluba HDZ-a Branko Bačić komentirao je današnju situaciju u Saboru i ponašanje oporbe koja je srušila kvorum.

Unatoč tvrdnjama oporbe kako je vladajuća većina nestabilna, Bačić poručuje kako je većina stabilna.

Bačić je ranije rekao kako oporba nije srušila kvorum, “nego je zlorabila činjenicu” da je Miroslav Tuđman, teško bolestan i ne može pristupiti glasovanju.

“Predsjednik Sabora je rekao da neće glasati jer se nisu stekli uvjeti. To nije presedan, to se događa često. Mogu se sjetiti u zadnjih godinu dana da nismo glasovali o zakonu o najmu stanova, o državljanstvu, gdje su trajale konzultacije unutar vladajuće koalicije o konačnom tekstu zakona. Ovdje se radi o situaciji da smo unutar vladajuće većine odlučili da idemo sa zaključkom uz ovaj zakon koji ćemo odbiti”, komentirao je Bačić za RTL Danas.

“Imali smo, to nije sporno. Nismo do početka glasovanja pripremili zaključak kojim ćemo se izjasniti o daljnjoj sudbini Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o gospodarskoj komori. To je cijela priča”, dodao je.

Zašto onda niste odbili taj zakon i izglasali ostale, bitne zakone koji su bili na dnevnom redu, a idući tjedan predložili svoj novi zakon?

“Zato što nismo još… traju konzultacije. Da bismo pristupili glasovanju mi unutar vladajuće koalicije moramo imati jasan stav o tome, a mi ćemo taj jasan stav utvrditi i poslati u Sabor početkom idućeg tjedna, nakon čega ćemo u četvrtak glasovati i o svim točkama i o ovom zakonu.”

 

 

 

Komentiraj