BAČIĆ: “Očekujem od Resslera da malo pojasni svoju izjavu”

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić u petak je za N1 komentirao današnje glasanje za opoziv ministrice Blaženke Divjak te previranja u HDZ-u uoči nadolazećih unutarstranačih izbora.

Upitan hoće li Blaženka Divjak preživjeti glasanje u Saboru, rekao je: “Apsolutno. Odbacit ćemo prijedlog SDP-a. Mi u vladajućima, a pogotovu u HDZ-u, nećemo takav prijedlog prihvatiti. Divjak ostaje ministrica. Uvjeren sam da ćemo jednoglasno podržati gospođu Divjak.”

Na pitanje je li dobio jamstvo zastupnika da će glasati za ostanak Divjak samo je kratko odgovorio: “Uvjeren sam da ćemo jednoglasno podržati”. Bačić je dodao da je razgovarao i s klubom zastupnika Milana Bandića, koji su ga izvijestili da će Divjak jednoglasno podržati.

Najavio je da će unutarstranački izbori u HDZ-u biti prije parlamentarnih. Smatra da su Stier i Kovač već započeli kampanju. Bačić podržava Plenkovića.

“Gospodin Plenković je pravnik legalist. Ni u jednom trenutku nije bilo dvojbe kada će se odžati izbori. Odžat će se u skladu sa statutom strane – moraju se odžati do 17. travnja. Kroz ožujak će se održati izbori. Plenković je zavrijedio podršku članova HDZ-a za još jedan mandat”, rekao je Bačić.

Komentirao je i izjavu Karla Resslera, koji je izjvio da nitko nema njegovu bjanko podršku. “Ressler je mlad, pametan, obrazovan političar. Znam ga preko dvadeset godina. Njegov stranački legitimitet proizlazi i pozicija unutar HDZ-a iz odnosa s Plenkovićem. Očekujem da tu svoju izjavu još malo pojasni”, zaključio je Bačić.

Komentiraj