BAČIĆ O MARIĆU “Nema razloga za podnošenje ostavke”

Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić u utorak je u Saboru komentirao odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, kao i pozive na ostavku ministra Zdravka Marića.

Bačić je kazao kako je Povjerenstvo utvrdilo da u tom predmetu nije bilo sukoba interesa. “Čujem jutros da oporba traži zbog takve odluke Povjerenstva ostavku ministra. Ja bih samo rekao ‘što se babi htilo, to se babi snilo'”, rekao je Bačić novinarima u Saboru.

Naveo je i kako nema nikakvog razloga za podnošenje ostavke Zdravka Marića te podsjetio da Zakon o sukobu interesa u ovakvoj odluci ne donosi nikakve sankcije.

“Ovakva odluka predstavlja široko tumačenje zakona o sukobu interesa i u konkretnom slučaju nema govora o sukobu interesa. Prema tome nema potrebe tražiti, niti će ministar dati ostavku”, poručio je Bačić i naglasio je kako je ‘bitno da nema sukoba interesa’.

“Povjerenstvo me nije uvjerilo da je ministar Marić pogodovao svom osobnom interesu, inače bih sam tražio ostavku. Nikakve političke odgovornosti nema zbog koje bi ministar Marić trebao podnijeti ostavku”, ponovio je Bačić i dodao kako su ‘gotovo svi ministri u Vladi Zorana Milanovića povrijedili načelo obnašanja javne dužnosti pa niti jedan od njih nije dao ostavku’.

Komentiraj