Bačić: “Nisam nikada tražio uslugu od Rimac, a zadnji put smo se čuli 2015. godine”

Predsjednik saborskog kluba HDZ-a Branko Bačić komentirao je sutrašnji početak zasjedanja Sabora, ali i ostale političke aktualnosti, između ostaloga najnoviju aferu Josipe Rimac koju je otkrio Nacional.

Branko Bačić, predsjednik HDZ-ovog kluba zastupnika u Saboru rekao je kako ministar graditeljstva Darko Horvat sutra neće prisustvovati saborskoj raspravi o Zakonu o obnovi od potresa, s obzirom da mu još traje mjera samoizolacije.

Elektronsko glasanje ne ide nikome u prilog

“Naime, ta činjenica znači da je netko od zastupnika obolio ili je u samoizolaciji. To se odnosi samo na zastupnike za koje je utvrđeno da su pozitivni ili im je određena samoizolacija. Za nikakav drugi slučaj ne možemo elektronskim glasanjem pokriti nešto”, rekao je Bačić u razgovoru za Dnevnik Nove TV.

Smatra da je takakv potez opravdan. “Mislim da je to u ovim posebnim okolnostima epidemije – opravdano”, istaknuo je.

Maske u Saboru postaju obavezne 

“Na opomenu predsjednika Sabora ili predsjedavajućeg, on će biti iznesen, izbačen iz sabornice. Neovisno o tome o kome se radi. Nismo razmišljali o novčanim kaznama nego o opomenama i o onemogućavanju rada taj dan”, objasnio je Bačić.

Nije siguran da bi novčano kažnjavanje bila veća motivacija za nošenje maski.

Zadnji put kontaktirao s Rimac prije pet godina

Za Josipu Rimac kaže da nikad nije tražio uslugu od nje.

“Inače ne tražim usluge od državnih dužnosnika, no reagirao sam instiktivno i pogledao kad sam posljednji put komunicirao s njom. Bilo je to u kampanji 2015. godine, oko protokola u mojoj županiji”, naveo je Bačić.

Smatra da Sabor ne bi trebao propitivati rad Nacionalnog stožera jer je njegov rad definiran zakonima.

“No ja sam za raspravu i da Stožer i Vlada u određenim intervalima, svakih tri mjeseca, u Saboru izvjeste o aktivnostima i odlukama Stožera”, naveo je Bačić.

Komentiraj