Predsjednik HDZ-ovoga Kluba zastupnika Branko Bačić u četvrtak je opovrgnuo nagađanja o mogućoj privatizaciji Hrvatske elektroprivrede (HEP).

“U ovom trenutku ni u jednoj državnoj instituciji ne raspravlja se o mogućoj privatizaciji HEP-a, ovo plašenje javnosti čudnom, zakulisnom privatizacijom je neprimjereno”, rekao je u Saboru Bačić.

Bio je to odgovor Mostovom zastupniku Tomislavu Paneniću, koji je aktualizirao pojavu paketa zakona o vodama i financiranju vodnog gospodarstva. “Nije to bilo koji paket, to je paket kao Pandorina kutija, kad ga jednom otvoriš on bespovratno vodi samo u jednom smjeru, a to je privatizacija HEP-a”, ustvrdio je Panenić, a Bačić mu je odgovorio da bez zakona nema privatizacije HEP-a a, po njegovim informacijama, o tome se ne raspravlja ni u jednoj instituciji, niti na jednom forumu.

Bačić je dodao i kako će donošenje Zakona o vodama doprinikjeti snaženju Hrvatske elektroprivrede. Ujedno je i pozvao Most da javno pokaže ukoliko ima druge informacije.

Ponovio je kako se u srijedu raspravljenim izmjenama Zakona o vodama rješava pitanje imovine HEP-a, koji je u ovom trenutku, temeljem zahtjeva DORH-a, izvlašten sa čitave imovine, što slabi njegovu tržišnu poziciju.

Podsjetio je da se zakonom iz 2002., dakle u mandatu Vlade Ivice Račana, predviđala privatizacija HEP-a, ali je 2010., za vrijeme Vlade HDZ-a, zakon stavljen izvan snage, pa se nikakva daljnja privatizacija HEP-a ne može dogoditi bez donošenja zakona u Saboru.

Komentiraj