BAČIĆ ‘Nema političke odgovornosti Krstičevića, Tolušić prijetnje nije shvaćao ozbiljno’

Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Kluba HDZ-a Branko Bačić za RTL Danas komentirao je aktualne političke događaje i aferu Fotomontaža.

Bačić je potvrdio da je na Klubu zastupnika HDZ-a bilo riječi o oporbenoj interpelaciji o nabavi zrakoplova.

“Zaključili smo da predlaganje interpelacije od strane SDP-a pokazuje svu slabost SDP-a. Naime, ako je posao nabavke zrakoplova doživio blamažu, kako to SDP govori, onda bi odgovor ozbiljne oporbe bio prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja Vladi i ministru. No, za to treba prikupiti potpis 31 zastupnika. Očito SDP nema snagu prikupljanja toga broja potpisa pa se opredijelio za jednu “light” varijantu, za interpelaciju za koju treba  desetina zastupnika, odnosno 16 zastupnika. To je očito danas snaga SDP u Saboru”, rekao je Bačić koji u cijeloj situaciji ne vidi političku odgovornost ministra obrane Damira Krstičevića.

“Mi u HDZ-u i ja osobno mislimo da ne postoji razlog za pokretanje pitanja povjerenja i odgovornosti ministra Krstičevića”, izjavio je Bačić.

Predsjednik Kluba HDZ-a smatra da je teško prosuditi kako bi se ponašao da je u situaciji u kojoj se našao ministar Tomislav Tolušić.

“Tolušić je rekao da je prijavljivao policiji određena oštećenja na njegovom vozilu i da je već duže vrijeme primao određene poruke koje on nije shvaćao niti ozbiljno, niti je slutio da bi to moglo dovesti do ovakve jedne gnjusne podvale. Teško je suditi što bih napravio da sam bio u njegovoj poziciji. Ali, da je on znao da će to rezultirati ovakvim jednim falsificiranim dokumentom i fotografijom, vjerojatno bi to bio prijavio”, zaključio je Bačić.

 

Komentiraj