BAČIĆ "Nema nikakvih problema što se tiče rada Milijana Brkića"

Goran Stanzl/PIXSELL

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić (foto ilustracija iz toplije ere) komentirao je u srijedu situaciju oko zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića.
Bačić je u razgovoru za RTL Danas kazao je da se jutros čuo s Brkićem koji se ispričao što zbog privatnih obveza ne može doći na Klub zastupnika HDZ-a.
“Nije bilo nikakvog problema. Čini mi se da će uskoro i predsjedavati Saborom. Nema nikakvih problema što se tiče rada Milijana Brkića u Saboru”, konstatirao je Bačić.
Kaže da ga nije pitao kako je prošlo jučerašnje Predsjedništvo HDZ-a jer je imao sve potrebne informacije.
Upitan zašto on niti itko drugi u HDZ-u ne može konkretno odgovoriti vjeruje li Brkiću, Bačić kaže da je prvo potrebno pričekati rezultate DORH-ovih izvida.
“Ovdje se ne radi o tome vjerujem li mu ja. Jučer je na Predsjedništvu stranke bilo riječi o tome da se sačeka sa završetkom izvida od strane DORH-a, i na kraju možemo razgovarati o bilo čemu. Sve prije toga bilo bi nagađanje. Ne vidim posebne potrebe da u ovom trenutku razmišljam o poziciji Milijana Brkića.”
Znači li to da će onda biti riječi o poziciji drugog čovjeka stranke i poziciji potpredsjednika Sabora?
“Očekujem da DORH završi izvide pa tek onda možemo o bilo čemu razgovarati”, ponovio je Bačić.
No što ako dođe optužnica? Bačić nije želio odgovoriti hoće li se u tom slučaju propitivati Brkićeva pozicija u stranci i Saboru.
“Ne mogu na to sada odgovoriti.”
Za primjer, Božidar Kalmeta je prošle godine nagrađen pozicijom pomoćnika glavnog tajnika. Ne samo da je protiv njega podignuta optužnicu nego je i cijeli postupak u tijeku te se čeka presuda.
“On se više nije kandidirao ni za gradonačelnika Zadra ni za zastupnika Sabora. On i dalje ostaje u stranci. On je predsjednik županijskog odbora Zadarske županije, jedne od HDZ-ovih najsupješnijih organizacija. Čini mi se da to nije posebna nagrada nego priznanje toj županiji za sve rezultate koje je dosad postigla na dosadašnjim izborima.”
Upitan znači li to da onda možda ni protiv Brkića neće biti sankcija, čak i u slučaju optužnice, Bačić je ponovio već rečeno: “Nitko ne zna kako će završiti istraga pa bih sačekao da čujemo što će reći DORH. Onda možemo govoriti o pozicijama.”

Komentiraj

nacional banner
nacional banner