HINA

BAČIĆ: Nema nikakve potrebe da Plenković dođe u Sabor

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić ocijenio je u četvrtak kako nema nikakve potrebe da se premijer Andrej Plenković dođe u Sabor izjasniti o Agrokoru, a što je ranije zatražila oporba.

“Čuo sam za to, nema nikakve potrebe, mislim da je stanje u Agrokoru prilično sigurno”, kazao je.

Dodao je da će potpredsjednica Vlade Martina Dalić doći na tematsku sjednicu Odbora za gospodarstvo na kojoj će biti i izvanredni povjerenik Ante Ramljak te će moći dati odgovore na pitanja zastupnika. Smatra da nije potrebno da i premijer dođe na tu sjednicu.

Na upit novinara, Bačić je ocijenio da je pozicija potpredsjednice Vlade stabilna.

U ime oporbenih stranaka i nezavisnih zastupnika u Saboru Ivan Lovrinović (PH) pozvao je premijera Plenkovića da u petak 9. veljače u 12 sati dođe u Sabor i objasni hrvatskoj javnosti način na koji vladin povjerenik Ante Ramljak u ime Vlade upravlja koncernom Agrokor.

“Situacija u koncernu Agrokor je na temelju informacija koje proteklih dana dolaze u javnost postala krajnje zabrinjavajuća. Oporbeni zastupnici svjesni su težine situacije u Agrokoru i upravo zbog toga su predstavnici klubova oporbenih stranaka i nezavisni zastupnici zauzeli jedinstven stav da se predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Pleković pozove u Hrvatski sabor”, kazao je Lovrinović na konferenciji za novinare u Saboru iznoseći stav svih oporbenih stranaka i nezavisnih zastupnika osim Mosta.

Komentiraj