BAČIĆ: “Ne treba žuriti s nečim ako to u ovom trenutku ne može proći”

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić u petak je, nakon incidenta na sjednici Gradskog vijeća u Vukovaru, pozvao na razgovor i smirenost. Poručio je kako ćemo, bez razgovora, snošljivosti i tolerancije, biti svjedoci još sličnih događanja u Vukovaru.

“Današnja tema sjednice Gradskog vijeća Vukovara bila je ozbiljna i treba joj pažljivo pristupiti. Rečeno je da su još otvorene rane Domovinskog rata u Vukovaru, da su emocije preče i da je teško suzdržati se neodgovornih postupaka. Sjednica Vijeća je trebala ići u drugom smjeru i kada je u pitanju uručivanje Statuta gospodinu Penavi”, rekao je Bačić u Saboru.

“Pozivam da razgovor bude kontinuiran, trajan i da se ovako ozbiljne stvari ne mogu riješiti na samo jednoj sjednici Gradskog vijeća”, apelirao je šef HDZ-ova saborskog kluba.

“Ne treba žuriti s nečim ako to u ovom trenutku ne može proći. Zakon i Statut su jasni, moramo ići korak po korak, ne možemo lomiti preko koljena koliko god bismo htjeli da se neke stvari riješe odmah. Očito se to u ovom trenutku ne može, ali to ne znači da ćemo zbog toga stati”, poručio je Bačić.

Komentiraj