Bačić nakon predsjedništva HDZ-a: “Najavili smo potrebu izmjena nekih zakona koji bi bili na tragu boljeg nadzora rada sudaca”

U središnjici HDZ-a održana je sjednica Predsjedništva stranke, a nakon sastanka se obratio Branko Bačić i naglasio kako je vladajuća većina stabilna.

“Ovo je druga sjednica nakon lokalnih izbora. Raspravljali smo o tjednu pred nama, prvenstveno u Saboru. Imamo dva nova župana. Donijeli smo odluku o njihovim zamjenama”, rekao je Bačić i dodao tko će ih mijenjati u Saboru.

“Jedan od zaključaka je odluka o održavanju unutarstranačkih izbora na lokalnim razinama. Najvjerojatnije će započeti 15. rujna. Planiramo Opći sabor stranke s oko 2000 izaslanika održali bismo početkom siječnja iduće godine”, dodao je.

“Vladajuća većina je stabilna, u petak ćemo donijeti rebalans proračuna. Traju pregovori oko formiranja vladajuće većine u Varaždinskoj županiji. Sutra je sastanaka s predstavnikom stranke Reformista, izvijestit ćemo vas o dogovorima”, rekao je.

O odgovornosti Ante Sanadera

“Zaboravlja se u javnosti da od 30 velikih gradova u Hrvatskoj, HDZ je pobijedio u 15. Mislim da to govori o snazi i uspjehu na izborima. Što se tiče odgovornosti Sanadera za rezultata jednog grada, smatram da je odgovornost predsjednika županijske organizacije na razini županije pa se njegova odgovornost može samo mjeriti kroz prizmu rezultata. Mijenjali smo statut da ne bismo bili primorani da tamo gdje nismo zadovoljni rezultatima, održimo unutastranačke izbore gdje će svaki predsjednik lokalne organizacije morati prolaziti test kroz te izbore. U Splitu i županiji će se jasno odrediti prema budućim čelnicima.”

O rezultatima na Korčuli

“U prvom krugu smo pobijedili u svim jedinicama lokalne samouprave na Korčuli. Očito je trenutak u kojem kandidati za čelna mjesta nisu dobili potporu i mi ćemo o tome jasno na razini županijske organizacije razgovarati.”

O Mati Frankoviću 

“Razgovarao sam s njim, to je bio neoprezan istup. Držim da je eventualno njegovo nezadovoljstvo trebalo komunicirati u toj jedinici samouprave. Ako je Mato Franković imao primjedbe na kampanju g. Filipovića, to je trebalo riješiti u ovoj zgradi, na razini Predsjedništva HDZ-a ili kroz Klub zastupnika. Takve ocjene stranačkih prijatelja iznose se na tijelima stranke.”

O pravosuđu

“Dijelom smo govorili o radu Odbora za pravosuđe koji je bio prošli tjedan. Najavili smo potrebu izmjena nekih zakona koji bi bili na tragu boljeg nadzora rada sudaca.”

Komentiraj