Bačić: Milanoviću bi bilo bolje da ne sudjeluje u kampanji za SDP

Potpredsjednik HDZ-a Branko Bačić gostovao je u emisiji RTL Danas i tom prilikom komentirao je političke aktualnosti i najnoviji sukob s predsjednikom Zoranom Milanovićem.

Bačić će je  imao poveći sukob s predsjednikom Republike Hrvatske, no toga će dok početka službenog dijela  kampanje za parlamentarne izbore biti još i više uvijereni su mnogi politički analitičari.

Bernardić pobjegao s nekoliko sučeljavanja

“Još je dosta do 29. lipnja i vašeg sučeljavanja. Rekao bih da je već bilo predviđeno nekoliko sučeljavanja, od kojih je Bernardić odustao i pobjegao.”

“Meni je to neshvatljivo, da četiri godine čekate parlamentarne izbore, očekujete sraz s političkom suparnikom, kad trebate izložiti programe, pa i napasti političkog suparnika, vi to izbjegavate. I već od dva sučeljavanja odustajete. Što se tiče vašeg sučeljavanja, premijer će biti na raspolaganju i vrlo rado će se sučeliti s Bernardićem. U tom smislu je neshvatljivo da vođa Restart koalicije nije u stanju doći, raspraviti i sučeliti svoje stavove”, dodao je.

Sučeljavanje je najbolji pokazatelj razlika između Plenkovića i Bernardića

“To će biti najbolja prigoda da birači vide kolika je razlika između Plenkovića i Bernardića. Birači će odlučivati hoće li iduće četiri godine voditi Bernardić ili Plenković. Čak i oni koji će birati Škoru, trebaju znati da će ustvari dati glas Bernardiću.”

Sukob sa predsjednikom Milanovićem kojeg je prozvao za lijenost

“Bilo bi dobro da predsjednik izađe iz ove kampanje. Očito su procijenili u Restart koaliciji da Bernardić nije dovoljno jak lider koji se može suprostaviti Plenkoviću pa se predsjednik stalno uvlači u kampanju i otvara svjetonazorske teme. Što se tiče tog slučaja, nas smo se dvojica oko toga sučelili u Saboru 2013., kad je njegova Vlada pokušala privatizirati ACI. Radi se o poklonu, koju smo svi mi zaslužni članovi Uprave, Nadzornog odbora i utemeljitelji dobili za 25. obljetnicu ACI-a. Nisam procjenjitelj satova niti urar, ali taj sat vrijedi puno manje no što je predsjednik rekao. Kasnije sam ga poklonio jer ni ne koristim satove”, poručio je Bačić u RTL-u Danas.

Bačić o nekadašnjem bliskom suradniku Brkiću

Za svakog ima mjesta. Otkad je Plenković predsjednik, svi su članovi jednako uvažavani, osim ako nije bilo određenih postupaka koji su činili štetu stranci.”

“Mislim da je članstvo HDZ-a na unutarstranačkim izborima, na kojima smo birali prvih šest dužnosnika stranke, tim pristupom jasno dali do znanja kojim putem i programom treba voditi HDZ. Mislim da smo na taj način…”

 

 

Komentiraj