BAČIĆ ‘Kad vidim tko se sve kandidira, Plenković je bez sumnje osoba koja treba biti na čelu HDZ-a’

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u nedjelju je sudjelovao na sjednici Županijskog odbora u Dubrovniku, javlja Dubrovački vjesnik.

Nakon sjednice, koja je bila zatvorena za medije, novinarima se obratio predsjednik županijskog HDZ-a Branko Bačić, koji je potvrdio kako je na sjednici bilo riječi o predstojećim unutarstranačkim izborima.

“Ja sam u timu s Andrejem Plenkovićem već punih 10 godina i znamo se i vrlo usko surađujemo svih deset godina i tu sam s njime od prvoga dana. Konačnu odluku o tome ćemo donijeti u idućih par dana. Kao što vam je poznato, imam njegovu potporu i bez te potpore ne bih bio ni predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a, a jednako tako i on ima moju potporu od prvoga dana kad se kandidirao”, izjavio je Bačić, dodavši kako je on “vjerojatno jedan od prvih koji je podržao Plenkovića nakon izvanrednih izbora 2016. godine”.

“Prema tome, ta naša suradnja traje već dugi niz godina, a konačnu ćemo odluku donijeti ovih dana. Otvoren sam za kandidaturu, ali o tome ćemo još imati nekoliko sastanaka. Želimo doista izići s timom koji će omogućiti pobjedu i Andreju Plenkoviću i ovakvom njegovom viđenju vođenja Hrvatske demokratske zajednice”, dodao je Bačić, koji smatra kako je posve logično da osoba koja vodi HDZ mora imati potencijal pobjede na parlamentarnim izborima.

“Kad sad gledam sve one koji se kandidiraju na ovim izborima, za mene uopće nema dvojbe da je to Andrej Plenković”, zaključio je Bačić.

Komentiraj