Bačić: “Kad je Ostojić podnio tužbu, Grmoja se poput miša sakrio i hrabro se branio statusom imuniteta”

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić u četvrtak je u Saboru komentirao podnošenje Interpelacije o radu Vlade RH u svezi projekta vjetroelektrane Krš-Pađene na prijedlog Kluba zastupnika Domovinskog pokreta. Osvrnuo se i na prozivke iz stranke Fokus koja traži smjenu ministra gospodarstva Tomislava Ćorića.

“Pretpostavljam da će te dvije navodne interpelacije biti na razini uratka kojim su pokušali osnovati protuustavno i protuzakonito istražno povjerenstvo vezano za rad pravosudnih institucija i sigurnosnog sustava. Očito svjesni da im to ne prolazi, pokušavaju otvoriti neke druge teme. Mene udi da je oporbi trebalo šest mjeseci da dođe sebi. Nakon te afere su održani izbori, na kojima je uvjereno pobijedio HDZ. Tijekom kampanje, a i sada smo se očitovali o svim aspektima te afere i jasno govorili da želimo da se svi elementi i navodi koji se u javnost iznose, a vezuju se uz tu aferu dođu pred pravosudna tijela”, kazao je Bačić novinarima, prenosi N1.

Dodao je da je ovih 76 ruku ‘iznimno stabilna vladajuća većina koju ovakve jeftini pokušaji rušenja neće na nikakav način narušiti’. Bačić je komentirao i optužbe Nikole Grmoje, koji je kazao da ima dokaze da je predsjednik Vlade Andrej Plenković zapovijedao DORH-u.

“Ja bih ga podsjetio da je tu hrabrost mogao iskazati prije svega 15 dana. Prije 15 dana na posljednjem glasovanju raspravljali smo o skidanju imuniteta Nikoli Grmoji. Naime, on je do jučer tvrdio da ima saznanja i činjenice prema kojima je RankoOstojić naložio PNUSKOK-u da prati i nadzire Božu Petrova. Kada je Ostojić podignuo tužbu, Nikola Grmoja se poput malog miša sakrio u saborski prostor i nije čak došao niti na raspravu već se hrabro branio statusom imuniteta. Priče o Grmoji više nemaju smisla”, poručio je.

Na kraju je poručio da ministar Tomislav Ćorić nije nikakav uteg vladi.

Komentiraj