BAČIĆ: “Ispada da je sindikatima žao da kolač dijele s drugima”

Predsjednik kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić u srijedu je najavu premijera Andreja Plenkovića o povećanju plaća zaposlenicima u državnom i javnom sektoru nazvao dobrom odlukom, dok je sindikatima u obrazovanju rekao da se čini da im je žao jer kolač povećanja plaća moraju dijeliti s liječnicima, vojnicima i svima koji se financiraju iz državnog proračuna.

“Prije svega ovom odlukom i najavom povećanja osnovice od 6,12 posto Vlada ustraje u onom što od prvog dana govori da će svojim odlukama voditi računa o svima – profesorima, učiteljima, liječnicima, vatrogascima i pri tome neće doći do novog poreznog opterećenja za građane, a podizanjem osobnog odbitka s 3800 na 4000 omogućava da svi radnici od 1. siječnja dobiju veću plaću”, rekao je Bačić novinarima u Saboru.

Kaže i kako Vlada ne da nije podlegla ucjenama sindikata nego je pokazala da brine za sve sve hrvatske zaposlenike u državnom i realnom sektoru.

Sindikati u obrazovanju danas su rekli kako ponuda premijera nije ono što su tražili te najavili nastavak štrajka u osnovnim i srednjim školama. “Ne razumijem stav sindikata, mislim da su se razobličili na određeni način da ih nije briga za članove nego za političku borbu jer nastupaju politikantski. Ako su ispunjeni uvjeti koje su oni tražili ispada da im je žao da taj kolač dijele i liječnici i vojnici i policajci i svi oni koji se financiraju iz državnog proračuna”, kazao je.

“Mi ovo ne radimo da bi ostali na vlasti, hoće li izbori biti za par ili deset mjeseci HDZ-u je svejedno. Mi ćemo na izborima pobijediti kad god bili. Ovo smo napravili da pomognemo svim građanima i da se kao poslodavac pokažemo prema svim zaposlenicima kojima je poslodavac Vlada i da jamčimo stabilnost hrvatskog proračuna. Napravit ćemo ustupak prem građanima, a da u isto vrijeme smanjujemo poreznu represiju”, pohvalio se Bačić.

Komentiraj