Članovi Nacionalnog vijeća HDZ-a Branko Bačić i Franjo Lucić rekli su u četvrtak da bi Andrej Plenković za njih bio najbolji kandidat za predsjednika HDZ-a jer je osoba koja može vratiti povjerenje birača u HDZ.

“Za sada još nitko nije postao službeni kandidat za predsjednika, a kandidaturu je najavio Andrej Plenković. Mislim da je on osoba koja može vratiti povjerenje birača u HDZ, može voditi stranku na načelima demokršćanstva te pobjediti na unutarstranačkim, a još važnije na parlamentarnim izborima”, kazao je Bačić novinarima prije početka sjednice Nacionalnog vijeća HDZ-a na kojoj se odlučuje o načinu izbora novog predsjednika HDZ-a. Smatra da će članovi HDZ-a u izbornom procesu najbolje prepoznati osobu koja će HDZ voditi do parlamentarne pobjede.

Bačić najboljim drži da se izbori za predsjednika HDZ-a održe što prije, ali da se svim kandidatima omogući kvalitetno predstavljanje članstvu stranke, široj javnosti i biračima. “To bi bila dobra najava i za parlamentarne izbore”, kazao je.

Da je Plenković “jako dobar” kandidat za predsjednika smatra i član Nacionalnog vijeća Franjo Lucić. “Plenković je jako dobar kandidat, ali i svi drugi kandidati su dobri”, rekao je. Dobrim kanidatom smatra i Darka Milinovića, ali tvrdi da je po svojoj retorici i pogledima Plenković najbolji kandidat.

“Siguran sam da je tako, ali svi naši kandidati imaju svoju vrlo visoku vrijednost i svi imaju svoje poglede na ustroj HDZ-a”, poručio je Lucić i najavio da će se na Nacionalnom vijeću zalagati da se predjednik bira po načelu “jedan član – jedan glas”.

Komentiraj