hrt

BAČIĆ (HRT) “Ne možemo dozvoliti nasilje nad kolegama”

Čelništvo HRT-a u povodu bojkotiranja javnog servisa od strane udruga i stranaka koji ne žele davati izjave niti gostovati na HRT-u do 2. ožujka i novinarskog prosvjeda održalo je konferenciju za medije.

Nakon jučerašnje najave SDP-a, Amsterdamske koalicije i START-a da bojkotiraju HRT, danas je s konferencije za novinare Gordan Maras izbacio ekipu HRT-a te onemogućio u obavljanju svoj posla, odnosno informiranju javnosti.

“HRT je izložen do sada neviđenom političkom pritisku. Ovo smatramo udarom na novinarstvo, na javnu televiziju i tražimo zaštitu od političkih pritisaka. Tražimo da političke stranke a i različite skupine HRT ne koriste za svoje interese, dnevno politike obračune i u svrhu predizborne kampanje. naglašavamo da HRT-om upravljamo u skladu sa zakonom po najvišim poslovnim i medijskim standardima. Dobrodošli su svi oni koji su to spremni poštovati. Ne možemo dozvoliti nasilje nad kolegama, i pojedinim skupinama pojedinaca da budu privilegirani kao što je to bio slučaj u neka bivša vremena. HRT je javni servis koji je dostupan svima. Zgroženi smo optužbama o cenzuri, riječ je zlonamjernim manipulacijama. HRT kao javna televizija otvorena je svim društvenim skupinama, civilnim udrugama i političkim strankama. Novinari HRT-a svoj posao obavljaju isključivo profesionalno, objektivno i nepristrano”, rekao je Kazimir Bačić.

Podsjećamo zbog tog je bojkota danas Gordan Maras zamolio ekipu HRT-a da napusti konferenciju za novinare zagrebačkog SDP-a.

Nakon toga glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić uputio je otvoreno pismo hrvatskoj javnosti, Saboru i Vladi te svim hrvatskim medijima.

Na konferenciji su bili glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić, članovi Ravnateljstva HRT-a Renato Kunić i Damir Novinić, te glavni urednici HTV-a Bruno Kovačević, HR-a Eliana Čandrlić Glibota te glavna urednica portala i nelinearnih medijskih usluga HRT-a Andrea Arežina Grgičević.

Komentiraj