BAČIĆ: “HDZ već danas počinje pregovore, očekuje se brzo sastavljanje Vlade”

 

Branko Bačić iz HDZ-a gostovao je jutros u ‘Novom danu’ N1 televizije, gdje je najavio da će pregovori s koalicijskim partnerima početi već danas. Dodao je da im dobar izborni rezultat omogućuje brzo sastavljanje vladajuće većine, a prema tome, i Vlade.

“Možemo s dosadašnjim koalicijskim partnerima… Čačić je dugo s nama koalirao. Imamo dovoljno za predložiti mandatara. Za podebljavanje vladajuće većine bit će vremena koje je pred nama”, kazao je Bačić o potencijalnim koalicijskim partnerima.

Bio je zatečen, kaže, jučerašnjom snažnom pobjedom HDZ-a, stoga ga čudi kako Domovinski pokret šalje poruke da ne mogu sastaviti vladu.

“Teško da možemo razgovarati o bilo čemu kada ostvarite sjajan rezultat. I sam Domovinski pokret morat će se malo presložiti i shvatiti da osvajanje 66 mandata treba uvažavati i poštivati. Vjerujem da su bili šokirani, pa i ljuti, ankete su im davale više nego što su na kraju dobili. Svjedoci smo da su im građani dali manje nego ankete”, rekao je Bačić.

Upitan tko im je prihvatljiv kao partner, za IDS kaže da je često s njima surađivao na projektima te da su otvoreni za razgovore kad je u pitanju teritorijalni preustroj Hrvatske.

“Imat ćemo 76 ruku, dovoljno ruku za imenovanje vlade… Već sutra treba početi raditi za Hrvatsku i za Zagreb” zaključio je Bačić.

Komentiraj