BAČIĆ (HDZ): “Dalić ima podršku saborske većine”

hina

Branko Bačić (HDZ) za Studio 4 HRT-a odgovorio je na napade oporbe nakon objave e-mailova potpredsjednice Vlade Martine Dalić i zahtjeve za njezinu smjenu zbog izvlačenja, kako kažu, 500 milijuna kuna. Potpredsjednica Vlade, rekao je, i u ovom trenutku uživa povjerenje Vlade i koalicijskih partnera, s kojima je razgovarao o situaciji nastaloj nakon objave e-mailova.

“Gospođa Dalić ima podršku čitave vladajuće većine u Hrvatskom saboru, a prije svega, i ono što je najvažnije, ima podršku predsjednika Vlade”, rekao je.

Bačić kaže da su se jutros s premijerom na sjednici Kluba zastupnika HDZ-a osvrnuli i na “nove okolnosti” koje su proizišle iz objave e-mailova. Iz njih HDZ, kaže Bačić, nije iščitao ništa što sama Dalić nije rekla u više navrata, a to je da je ona autor zakona lex Agrokor.

Upitan smatra li da postoji sukob interesa što se tiče bivšeg Vladina povjerenika Ante Ramljaka, rekao je da je on podnio ostavku “s obzirom na određene etičke dvojbe oko postupanja i preklapanja dužnosti izvanrednog povjerenika u Agrokoru i angažmana savjetnika iz njegove prijašnje tvrtke”.  Smatra da je time, uz imenovanje novog povjerenika i njegove zamjenice, problem riješen.

Komentiraj