Bačić: “Filipović se nije kandidirao za glazbenog kritičara nego za gradonačelnika Zagreba”

 

“Davor Filipović nije se kandidirao za glazbenog kritičara nego za gradonačelnika Zagreba.” Tom je rečenicom predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić komentirao izjavu kojom je stranački kandidat za gradonačelnika Zagreba obezvrijedio oproštaj Zagrepčana od Đorđa Balaševića.

“Nisam vidio transparent. Međutim, u Hrvatskoj treba koristiti službeno pismo. Osobno ne znam ćirilicu, natpis u Ilici ne bih mogao ni pročitati”, poručio je u nedjelju kandidat HDZ-a za zagrebačkog gradonačelnika nakon što su građani u Ilici postavili transparent s riječju “bećarac” napisanom ćirilicom, čime su aludirali na jednu pjesmu preminulog kantautora.

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba: ‘Ćirilica u Ilici za Balaševića? Treba koristiti službeno pismo’

”Nije se kandidirao za glazbenog kritičara nego za gradonačelnika Zagreba. Vjerujem da građane interesira stav gospodina Filipovića o obnovi Zagreba nakon potresa, kako će biti uređen zdravstveni sustav, promet, kako će se urediti školstvo, dječji vrtići, brojni životni problemi grada Zagreba. Moram reći da ne vidim ništa sporno u tome da kao mlad čovjek nije kroz svoje osnovno obrazovanje nije učio ćirilično pismo i s druge strane, ako nije fan glazbenog opusa Đorđa Balaševića, da kaže da ne zna stih u pojedinoj pjesmi ”, kazao je Bačić uoči sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

Bačić je komentirao i prijedlog Mosta o promjenama u radu Hrvatske obrtničke komore. ”Meni je žao što nisam sa sobom ponio prijedlog zakona da vam pokažem o kakvoj je formi riječ. To ima par rečenica u obrazloženju i jedan jedini članak koji se mijenja na način da članstvo u HOK-u bude dobrovoljne. Nema niti jedne riječi o toj Mostovoj reformi o javnim ovlastima HOK-a, a koje nisu male. Mi ćemo u HDZ-u i u razgovoru s našim koalicijskim parnerima pripremiti zaključak na tragu onog zaključka kojeg smo donijeli kad je bilo u pitanju članstvu u Hrvatskoj obrtničkoj komori. Zadužit ćemo Vladu i resorno ministarstvo da do najkasnije 15. srpnja Saboru podnese prijedlog izmjena i dopuna Zakona o Hrvatskoj obrtničkoj komori’ koji će sadržavati i reorganizaciju HOK-a”, rekao je Bačić.

Rekao je i da će odbiti SDP-ov prijedlog izmjena zakona kojim se te traži gonjenje seksualnog uznemiravanja po službenoj dužnosti te da će sami napraviti prijedlog izmjene zakona.

Komentiraj