Bačić: “Filipović je argumentiran, pripremljen, meritoran, zna, hrabar je i odlučan – građani to prepoznaju”

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić nahvalio je za N1 stranačkog kandidata za gradonačelnika Zagreba i ustvrdio da treba obratiti pažnju na rast njegova rejtina.

Komentirajući rezultate ankete prema kojima Filipović dobiva više od 13 posto potpore birača i ulazi u drugi krug s prvoplasiranim Tomislavom Tomaševićem, Bačić je odgovorio kako je “jedna utakmica u prvom krugu, a sasvim druga u drugom”.

“Ja sam od onih političara koji poštuju ankete, možda ne pokazuju trenutni rejting, ali siguran sam da pokazuje trend. Između dva ispitivanja javnog mnijenja na vašoj televiziji, gospodin Filipović je porastao više od 3 posto i mene to nije iznenadilo. Od prvog dana kad se kandidirao vjerujem da je on najbolji kandidat. On je argumentiran, pripremljen, duboko u temama grada, u svakoj temi je u meritumu, vidi se da on to zna i naši građani to prepoznaju u gospodinu Filipoviću, da ima dovoljno te sportske hrabrosti i odlučnosti da pobijedi u ovoj utakmici i ja sam siguran da će on tu i pobijediti”, rekao je Bačić.

Iako prema anketama Tomašević vodi, različita je priča u prvom i drugom krugu, smatra Bačić. “Jedna je utakmica u prvom krugu, a sasvim druga u drugom, kad je samo dvoje kandidata. Ja vjerujem da su i pokazatelji koje iščitavamo iz trenutnog rejtinga, pokazuju kako najveći dio birača, gotovo 70 posto birača HDZ-a, kad se uspoređuju podaci za rejting, podržavaju našeg kandidata, gospodina Filipovića, i tako će biti i do kraja”, rekao je Bačić, koji je dodao da vjeruje da će kampanja ove godine biti skromnija u smislu donacija, jer je tvrtkama koje su primale covid-dodatke od države zakonom zabranjeno donirati novac političkim strankama.

Komentiraj