HINA/ Nikša MILETIĆ

BAČIĆ ‘Događaji oko Agrokora nam neće našteti na lokalnim izborima, upravo suprotno’

Predsjednik saborskog Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić rekao je u četvrtak u Dubrovniku kako događaji oko Agrokora ne mogu naštetiti HDZ-ovim kandidatima na lokalnim izborima, nego upravo suprotno, te je istaknuo kako bi – da Vlada nije reagirala – 70 tvrtaka bilo u stečaju i u problemima više od 200 tisuća ljudi povezanih s tim koncernom.

Odgovarajući na novinarska pitanja, istaknuo je kako Vlada nije mogla dopustiti da propadne toliko radnih mjesta.

“Događanja oko Agrokora nam neće naštetiti, Andrej Plenković je ovdje pokazao vodstvo, donio jedinu odluku koju je mogao. To će biti značajan vjetar u leđa našim kandidatima. Imamo procjenu rasta od tri posto, minimalan deficit, a nezaposlenost je ispod 200 tisuća ljudi”, rekao je Bačić u Dubrovniku na konferenciji za novinare.

“To su pokazatelji da Vlada radi dobar posao. Rejting HDZ-a je dobar, Andrej Plenković je najpopularniji političar u Hrvatskoj, uvjeren sam u odličan rezultat”, rekao je Bačić.
Odgovarajući na tvrdnje Nikole Grmoje iz Mosta nezavisnih lista po kojima je laž da Most zagovara ukidanje najjužnije županije, istaknuo je kako su i u svojemu predizbornom programu iz 2015. godine nosili ukidanje Dubrovačko-neretvanske županije.
“Naša želja je osnažiti županije, gradove i općine”, rekao je Bačić.

Župan Nikola Dobroslavić rekao je na konferenciji za novinare kako je Dubrovačko-neretvanska županija najbolja po korištenju EU fondova te je podsjetio da je njihovim nastojanjima zaustavljen plan za tzv. južnu migrantsku rutu.

“Kroz posljednje vrijeme imali smo više od 30 skupova, odziv je bio odličan, uvjereni smo u pobjedu”, rekao je Dobroslavić i podsjetio da je plan Mosta bio i ukidanje dubrovačko-neretvanske Policijske uprave.

Komentiraj