Patrik Macek/PIXSELL

BAČIĆ “Čudno da zbog mirovina nisu prosvjedovali za SDP-ove Vlade”

Predsjednik saborskog kluba HDZ-a Branko Bačić u petak je za N1 komentirao sutrašnji prosvjedn protiv mirovinske reforme. Bačić je rekao kako podržava svaki demokratski oblik izjašnjavanja građana, ali mu je čudno što sindikati nisu prosvjedovali 2014. godine, kada je SDP-ova Vlada propisala cenzus od 67 godina za odlazak u mirovinu.

“Nisam zabrinut zbog odredbe o potrebnih 67 godina života za odlazak u mirovinu. Kako znamo da iz proračuna treba izdvojiti 17 milijardi kuna za mirovine, dobro je da građani što dulje ostanu u svijetu rada kako bi mogli imati veću mirovinu”, rekao je Bačić.

Bačić je poručio da Vlada nastoji učiniti mirovinski sustav održivim i povećati mirovine, zato je bitno da što više ljudi ostane u svijetu rada, kako bi se promijenio nepovoljan odnos između zaposlenih i umirovljenih. “Očekujemo da će s rastom plaća, za što je velikim dijelom zaslužna porezna reforma, iduće godine nastaviti i rast mirovina”, kazao je dodavši da je mirovinskom reformom za iduću godinu predviđen tropostotni rast plaća, neovisno o usklađivanju mirovina s rastom plaća.

Bačić je komentirao i dvije godine Vlade Andreja Plenkovića, poručujući kako je Vlada u tom razdoblju napravila jako puno na poboljšanju životnog standarda hrvatskih građana.

Komentiraj