Babić: Uvijek morate imati rezervni plan

Marko Lukunic/PIXSELL

– Izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije Željko Babić nakon 27-21 (15-15) pobjede protiv Bjelorusije u susretu 1. kola skupine B na Europskom prvenstvu u Poljskoj izjavio je kako je imao spreman “plan B” u slučaju lošijeg ulaska u utakmicu.

“Uvijek morate imate rezervni plan za vođenje utakmice. Ja sam primjetio da Duvnjak teško dobija duele i zato sam stavio brzoga igrača umjesto njega u napadu. Vidio sam da ‘Dule’ igra dobru obranu i da ćemo, zadržimo li dobar ritam u obrani postizati lagane golove”, rekao je Babić koji se osvrnuo i na promjenu vratara u 18. minuti kada je neučinkovitog Mirka Alilovića zamijenio Ivan Stevanović.

“Vidjeli smo da Mirko nema svoj dan i zato smo priliku dali Ivanu i stvarno sam sretan zbog njega što ju je iskoristio. Imao je čak 48 posto obrana”.

Babić je kratko najavio i dvoboj 2. kola protiv Norveške u nedjelju (18.15 sati).

“Norveška će biti dobar ispit za Hrvatsku. Očekujem izjednačenu utakmicu, imaju dva jaka i brza igrača koji vole igrati jedan na jedan”.

Debitant na velikim natjecanjima Ivan Stevanović bio je kratak:
“U drugom poluvremenu smo ‘stisnuli’ obranu, primili smo samo šest golova i zato je rezultat samo rastao”.

Najbolji strijelac Hrvatske s devet pogodaka bio je Manuel Štrlek:
“Ne treba izdvajati pojedince. Mi smo ekipa, a svaka će utakmica naravno izbaciti i nekog pojedinca. Važno je da se borimo jedan za drugoga, da ginemo na terenu i da smo jaki u glavi”.

Komentiraj