FaH

BABIĆ: ‘Ovo je stvarno velika pobjeda’

Ovo je stvarno velika pobjeda bili smo samouvjereni i odlični i u napadu i u obrani, kazao je nakon pobjede nad Francuskom izbornik rukometaša Željko Babić.

“Primarni cilj je postignut, imamo četvftfinale. U klasiku protiv Francuza pokazali smo da je onaj prvi dvoboj s Katarom bio samo slučajnost i posljedica ranojutarnnjeg termina. Igrali smo angažirano i samouvjereno, potpuno smo im poremetili ritam, vratari su nam bili dobri, a jedino smo imali problema na desnom krilu. Na kraju je bilo gusto, ali ne možete ni očekivati da ćete Francuze dobiti tako lako. Slijedi nam Tunis, a onda se moramo pripremiti na najvažniju utakmicu – četvrtfinale. Brine me samo Štrlekova ozljeda”, kazao je Babić.

Marko Kopljar je sa 6 golova bio najbolji strijelac kod naših.

“Bilo je prostora za šut kada smo igrali sa sedam igrača i to sam iskoristio. Taj nam se rizik isplatio jer smo ih iznenadili. Stvarno smo nemoguće radili i u obrani i u napadu jer Francuzi i kada ne odigraju dobar meč igraju dobro. Eto, pobijedili smo i Dance i Francuze i sada se možemo u miru spremati za četvrtfinale. Dižemo se u formi i bit ćemo opasni”, kazao je Kopljar.

Domagoj Duvnjak je među novinare stigao poprilično iscrpljen.

“Bilo je teško kao što to inače bude kad igramo s Francuzima. Mislim da smo taktički odigrali sjajno. Napravili smo glavni cillj, a to je četvrtfinale”, kazao je Duvnjak, kojeg je u jednom trenutku utakmice izbornik Babić morao smirivati jer se opravdano bunio na suce.

“Ma to je bila moha glupost, ne bih smio tako reagirati”.

Vratar Ivan Pešić obranio je ključni sedmerac dotad nepogrešivom Goigou 15 sekundi prije kraja.

“Reagirao sam instiktivno i obranio. Gouigou nismo bili bliizu Stivi i ja cijelu utakmicu, sve je pogađao sa sedam metara, no nije i zadnji. To nije slučajno, u svom Meškovu često branim sedmerce u zadnjim sekundama”, rekao je Pešić.

Komentiraj