Igor Kralj/PIXSELL

Babić: “Ovo je bolan poraz, ali ne treba paničariti”; Duvnjak: “Bili smo stvarno očajni”

Rukometna reprezentacija Katra šokirala je Hrvatsku na otvaranju rukometnog olimpijskog turnira, pobijedivši sa sedam golova razlike. Hrvatski izbornik Željko Babić nakon utakmice poručio je kako je ovaj poraz bolan, ali kako terba ostati smiren, ne paničariti i ispraviti pogreške u sljedećim utakmicama.

“Naravno da nije bilo dobro, donekle smo igrali samo prvih 20 minuta. Katar je svjetski doprvak i ako s takvom momčadi ne uđete u utakmicu na pravi način, onda je poraz neminovan”, objasnio je Babić za HRT. Dodao je kako misli da su njegovi rukometaši izgorili od ‘prevelike motiviranosti i želje’. “Kada nisu ulazili čisti ziceri, onda smo izgubili koncentraciju i više nismo djelovali kao momčad”, kaže izbornik.

Babić kaže da forma Hrvatske očito nije najbolja, još uvijek imaju probleme s kojima su se susretali u pripremama. “Ali, a ne gubim nadu. Ako smo morali izgubiti, bolje da je to bilo odmah na startu”, poručuje dodajući da sljedećeg protivnika, Argentinu, moraju pobijediti, ali uz puno bolju igru od današnje.

Domagoj Duvnjak priznao je kako su danas igrali ‘stvarno očajno’. “Ispričavam se svima u domovini za ovaj poraz”, kaže.

“Još ne mogu vjerovati da smo od njih gubili 10 razlike, iako su oni ipak svjetski doprvaci”, rekao je Duvnjak, koji je danas postigao dva pogotka. “Nije sve još gotovo, ovo je tek početak. Može se i samo sa dvije pobjede do četvrtfinala, a potom osvojiti zlato”, zaključio je.

Komentiraj