Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Željko Babić izjavio je u petak nakon poraza u polufinalu Europskog prvenstva od Španjolske kako su potrošili puno energije protiv Poljske. “U završnici prvog dijela smo energetski pali. To je glavni razlog poraza”, objasnio je za RTL.

“Igrači su umorni, ne mogu. Dali su sve što su mogli. Imamo dosta problema u timu i u ovako ozbiljnoj utakmici to se osjeti”, dodao je.

Nije želio izdvajati pojedince kao krivce, poručivši da nisu izdržali kao ekipa. Na pitanje mogu li se osvetiti Norvežanima za poraz u grupnoj fazi natjecanja, kaže “Bilo bi odlično”.

Neki od igrača nakon poraza su i zaplakali. Pred kamere RTL-a stao je kapetan Marko Kopljar. “Šteta, mislim da smo izvrsno otvorili utakmicu, stigao nas je neki umor, ne znam ni ja sam što se dogodilo. U drugom smo se vraćali pa je došao taj umor. Izgubili smo puno energije, nismo imali ni sreće i jednostavno nije išlo”, kaže Kopljar.

Poručio je kako će pokušati zaboraviti današnju utakmicu i pripremiti se za Norvežane. “Ne moram govoriti da je medalja medalja, ali bi riješili kvalifikacije za iduće prvenstvo i moramo ići po to”, dodao je.

Na kraju je poručio kako je frustritan jer im ozljede ne dopuštaju da se normalno pripreme za turnir. “Tako to je u sportu, ali žao mi je zbog toga, mislim da bi imali više snage i da bi bolje odigrali. Naravno, moram čestitati Španjolcima i želim im svu sreću u finalu”, zaključio je.

Komentiraj