EPA/YOAN VALAT

BABIĆ “Da znam kako, sigurno bismo spriječili te crne rupe. Imate kakvu ideju?”

Hrvatski rukometni izbornik Željko Babić nakon slavlja nad Bjelorusijom u ponedjeljak poručio je kako je zadovoljan. “Zadovoljan sam uvijek kad pobijedimo, bez obzira na izvedbu”, rekao je za RTL-ove kamere Babić.

“Imali smo loš ritam u prvom dijelu. Probali smo odmoriti Duvnjaka. U svlačionici smo se sabrali, dogovorili se da moraju igrati najbolji”, kazao je dodajući da ponekad ima osjećaj da se Hrvatska diže, ali u prvom ga poluvremenu nije imao. “Linije su malo bolje, ali mislim da možemo još bolje. Treba biti strpljiv.”

Na pitanje kako spriječiti crne rupe u koje Hrvatska ulazi, Babić je odgovorio: “Da to znam, sigurno bismo spriječili. Ako imate kakvu ideju, recite pa ćemo srediti”.

Dodao je kako Hrvatska ne može razviti svoju igru bez obrane. “Naš specijal je agilnost u obrani i protunapad. Kad nemate dobru obranu, nemate ni taj drugi specijal. Bez agilnosti u obrani ne možemo”, poručio je.

Priznao je da je Duvnjaka želio odmoriti cijelu utakmicu, ali kada je vidio da ‘polako sve curi’, odlučio je da ga mora poslati u igru. “A on je to jedva dočekao, svi znamo koliko voli nastupati za Hrvatsku”, zaključio je Babić.

Najbolji pojedinac susreta, Luka Cindrić, rekao je kako je ponosan na svoju izvedbu, ali naglašava da je pobjeda bitnija te je suigračima čestitao. “Odmarali smo Duvnjaka i pokušali smo to nadoknaditi na druge načine”, poručio je.

Komentiraj