AZIMOV “Situacija u Agrokoru meni se čini sada normalnom”

Davor Puklavec/PIXSELL

Veleposlanik Rusije u Hrvatskoj Anvar Azimov u četvrtak je izjavio da je situacija u Agrokoru sada normalna, te kako ruske kompanije s interesom prate stanje u Ini.

“Situacija u Agrokoru meni se čini sada normalnom, postoje trendovi koji ukazuju na poboljšanje situacije”, poručio je Azimov u Splitu, gdje sudjeluje u radu drugog Međunarodnog energetsko-bankarskom foruma “Europska unija – Euroazija: Geopolitičke energetske perspektive”. Dodao je da se krajem godine očekuje odluka hrvatskog suda o pravomoćnosti nagodbe.

Naglasio je kako će, u slučaju pozitivne odluke, Sberbank i VTB banka biti u mogućnosti početi rad u vezi restrukturirnja kompanije i poboljšanja rada u Agrokoru. “Mi smo optimistični i Sberbank priprema snažan tim za rad u Agrokoru”, naglasio je Azimov i dodao da je siguran da Sberbank ima sve mogućnosti od Agrokora napraviti ‘učinkovitiju i konkurentniju tvrtku’.

“Što se tiče Ine, ruske tvrtke s interesom gledaju na tu tvrtku, ali puno stvari ne ovisi od nas, jer Mađarska i Hrvatska moraju odlučiti tko bi trebao biti strateški partner Ine. Ako takva prilika bude ponuđena Rusiji, mi ćemo je razmotriti,” rekao je Azimov.

Komentiraj