Luka Stanzl/PIXSELL

AZIMOV NAKON ATENTATA U ANKARI “Ono što se dogodilo je strašno, ali turske vlasti nemaju veze s tim”

Ruski veleposlanik u Hrvatskoj Anvar Azimovi u utorak je u Dnevniku N1 televizije komentirao ubojstvo ruskog veleposlanika u Turskoj. Azimov kaže kako je šokiran jučerašnjim atentatom, koji, dodaje, nije bio napad na Karlova nego na rusku politiku u Siriji na antiterorističku kampanju.

“To je bio napad na uspješno rješavanje odnosa Rusije i Turske. Osobno sam poznavao Karlova. Uvjeravam vas – da nije njega bilo ne došlo do poboljšanja ovih odnosa u pogledu viznog režima”, kaže Azimov.

Navodi kako su diplomati u Hrvatskoj sigurni, ali Rusija pojačava stupanj sigurnosti u drugim zemljama. “Ono što se dogodilo u Ankari je strašno, ali turske vlasti nemaju veze s tim. Bila je to samo slučajnost. Vjerujemo da će Turska učiniti sve da napadači budu kažnjeni”, rekao je Azimov dodajući kako je jasno da je riječ o napadu islamista, terorista onih koji se ne slažu s ruskim politkama i ruskim djelovanjem u Sirji.

Vjeruje da atentat neće imati nikakvog utjecaa na odnose Rusije i Turske. “Sigurno smo da u nadolazećim mjesecima će naš odnos samo biti ojačan, a ojačat će i u Siriji naša suradnja”, zaključio je.

Komentiraj