AZIMOV “Financijska pomoć koju smo pružili Agrokoru bila je bitna i za stabilnost Hrvatske”

HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Ruski veleposlanik u Hrvatskoj, Anvar Azimov u nedjelju je za Večernji list izjavio da su ulaganja Sberbanka na kraju doprinijela održavanju Agrokora.

“Ne zaboravimo da su banke Rusije, a ne europske i zapadne banke, odigrale odlučujuću ulogu. To je još jedno svjedočenje koliko je Hrvatska draga Rusiji. Čak u aktivnoj fazi krize Agrokora u ožujku Sberbank je ipak našao mogućnost da financira hrvatsku kompaniju s još dodatnih 100 milijuna eura. Ukupno su Sberbank i VTB uložili gotovo 1,5 milijardi eura. Takav iznos nije nitko dao. I sada je sasvim prirodno da su te banke zabrinute oko isplate tog duga”, rekao je.

Azimov je dodao da se nada da će tijekom pregovora doći do rješenja koje bi odgovaralo i Sberbanku i njegovim partnerima. “Vrlo dobro shvaćamo da je stabilnost Agrokora u isto vrijeme i stabilnost Hrvatske. Zbog toga smatramo da je financijska pomoć koju smo pružili bila vrlo bitna i za vašu zemlju”, rekao je Azimov ističući i ulogu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića u održavanju stabilnosti Hrvatske.

“S velikim poštovanjem odnosim se prema vašem premijeru i nadam se da ćemo uspostaviti čvršće veze i s Moskvom”, poručio je ruski veleposlenik.

Komentiraj