Avantgarde Acoustics ZERO 1

Njemačka tvrtka Avantgarde Acoustics postoji 25 godina i jedina je audiotvrtka koju je njemačka gospodarska komora uvrstila na listu superbrendova pored Mercedesa, Porschea, Boscha i drugih.

Zahvaljujući tvrtki Planet Audio, proizvodi ovog super brenda dostupni su i u Hrvatskoj. Među njima svojom inovativnošću, kvalitetom i dizajnom ističe se ZERO 1 sustav. Na prvi pogled ovi ‘samo’ zvučnici zapravo su revolucionarni sustav s integriranim procesorom, naprednom amplifikacijskom tehnologijom i digitalnim konverterom koji pružaju zvuk najviše kvalitete dosad nezabilježen u njihovoj kategoriji.

Zvučnici komuniciraju međusobno putem radijske veze pa je jedini potreban kabel onaj za struju. Dovoljno ih je povezati s nekim bežičnim izvorom glazbe, na primjer AirPort Expressom i glazba može početi. ZERO 1 je trokanalni aktivni zvučnik s dvama pojačalima snage 50 watti i jednim od 400 watti koji ‘pokreću’ tri zvučnika. Sva tri zvučnika su zahvaljujući FIR filteru sinkronizirana do milijuntog dijela sekunde.

Ima i integrirani konverter koji digitalni signal pretvara u analogni. Uređaj je moguće prilagoditi svakom specifičnom prostoru, odnosno akustici slušaonice. Ovaj 30 kilograma teški uređaj širok je nešto manje od pola i visok nešto više od jednog metra. Uređaj ima
ulaze za USB i optički kabel, dva digitalna ulaza, AES/EBU ulaz za profesionalne audiouređaje te mogućnost ugradnje analognog ulaza. Dostupan je u bijeloj i crnoj boji.

Komentiraj