Autor “Igre prijestolja” nakon dugogodišnje pauze konačno završava novu knjigu

Izolacija se pokazala poticajnom za George R. R. Martina koji je u svom blogu objavljenom u utorak napisao da je postigao značajan napredak u pisanju svoje nove, dugo očekivane knjige iz serijala „Igra prijestolja“, pod nazivom „The Winds of Winter“ (Vjetrovi zime). Martin je proveo nekoliko posljednjih mjeseci u izolaciji u svojoj vikendici u planinama te je naveo „prisilna izolacija pomogla mi je pri pisanju“. Posljednja knjiga iz serijala „Igra prijestolja“ koju je Martin napisao bila je „Ples zmajeva“ koja je objavljena u ljeto 2011. godine.

„Svakodnevno trošim sate i sate na knjigu ‘The Winds of Winter’ i postigao sam značajan napredak. Jučer sam završio novo poglavlje, prije tri dana još jedno, prošli tjedan još jedno. Ne, to ne znači da ću sutra završiti knjigu ili da ću je objaviti slijedeći tjedan. Biti će to velika knjiga i imam još puno do završetka. Imam loših dana koja me spuštaju i dobrih dana koji me podižu ali sam sveukupno zadovoljan kako se stvari razvijaju“, napisao je Martin u svom blogu dodajući kako se bavi likovima kao što su Cersei, Asha, Tyrion, Ser Barristan i Areo Hotah. Ako će knjiga biti objavljena slijedeće godine, to će značiti da će Martin time prekinuti 10-godišnju pauzu u objavljivanju knjiga iz serijala „Igra prijestolja“.

Televizijska adaptacija „Igre prijestolja“ okončana je u svibnju prošle godine. Martin trenutno radi na tv seriji „Kuća zmaja“ (House of the Dragon) koja će opisivati događaje koji su se zbili 300 godina prije „Igre prijestolja“. I tu seriju producirat će HBO, kao što je producirao „Igru prijestolja“.

Komentiraj