Automobil sa zapovjednikom HRM-a jurio autocestom više od 200 na sat

Službeni automobil MORH-a u kojem je bio kontraadmiral Ivo Raffanelli, zapovjednik Hrvatske ratne mornarice, u četvrtak poslijepodne snimljen je na autocesti A1 kako juri više od 200 kilometara na sat, javlja Dnevnik.hr.

“Budala me skoro ubio! Stvorio se sekundu pokraj mene na ulazu u tune. To je katastrofa, bilo je – ajme!”, ispričao je ua Dnevnik.hr muškarac kojeg je na autocesti A1 na potezu od Dugopolja prema Zagvozdu, tik pred tunelom u četvrtak oko 17 sati prestigao automobil Opel Insignia.

Automobil je imao žute tablice s prvim slovima HV, koja su ukazivala da se radi o automobilu koji koristi Ministarstvo obrane. Suvozač muškarca koji se javio portalu počeo je snimati. “Stigao sam ga da snimimo brzinu, na nekim mjestima vozio je 230 kilometara. Znam da sam i ja bio u prekršaju zbog brze vožnje, ali sam ga morao snimiti”, kazao je.

U Ministarstvu obrane su priznali da je u automobilu bio, ni manje ni više, nego zapovjednik Hrvatske ratne mornarice, viceadmiral Ivo Rafanelli. Vozio ga je službeni vozač, a Raffanelli se vraćao kući u Tučepe s pogreba pokojnog bojnika Marina Klarina, koji je stradao u padu helikoptera u more kod Zlarina.

Zbog žurnih privatnih obveza ostavlja mogućnost da se vozilo kretalo brže od dopuštene brzine koja je propisana na navedenoj dionici. Zapovjednik HRM-a izjavljuje da u potpunosti prihvaća odgovornost te je spreman snositi sankcije”, kaže se u odgovoru Ministarstva obrane. Dodaju da Raffanelli svakodnevno na posao iz Tučepa u Split koristi usluge javnog prijevoznika Promet Makarska.

Komentiraj