Autobus Kolinde Grabar-Kitarović udario auto; Vozačica: “Gorak okus mi je zbog ignoriranja”

Autobus predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović jučer kasno poslijepodne sudjelovao u manjoj prometnoj nesreći u Malom Bukovcu u Krapinsko-zagorskoj županiji, javlja RTL.

Vozač autobusa, u kojemu se nalazila i aktualna predsjednica, zakačio je vozilo koje se nalazilo na cesti i nakon toga nastavilo put Lobora gdje je predsjednica imala predizborni skup.

Oštećena vozačica Silvija Soldo kazala u razgovoru za RTL da se nesreća dogodila na nezgodnoj i nuskoj cesti. “Na cesti nije bilo nikakvog ulegnuća da bih mogla malo više desno stati. Sin i ja smo bili u autu i primijetili smo da povorka ide prema nama. Ispred nas je bio još jedan auto koji je imao sreću da je mogao skrenuti malo desno u ulegnuće gdje je obiteljska kuća”, ispričala je.

“Stala sam iza tog automobila, pomaknula sam se najviše udesno koliko sam mogla da ne sletim u grabu. Povorka je prolazila mimo nas, čini mi se da su bila dva automobila ispred autobusa. Oni su prošli, a autobus nas je okrznuo. Slupan mi je cijeli lijevi dio automobila, retrovizor je otkinut, a najviše su stradala stražnja vrata gdje mi je dijete sjedilo. On je malo udario koljenom. Malo ga boli pa mora na pregled kod kirurga”, dodala je.

Vozačica kaže da ju je najviše začudilo što nitko od povorke nije stao kako bi provjerio što se dogodilo. Nisu je kasnije kontaktirali ni iz Ureda predsjednice.

“Gorak okus mi je zbog ignoriranja. Uputila sam dopis u kojem sam se zapitala kakvu poruku šaljemo time djeci? Da budu nehajni i nemirni. Da sam zgazila psa, stala bi i pomogla”, pourčila je.

Iz policije su potvrdili da je došlo do prometne nesreće te objasnili da se štićena kolona nikad ne zaustavlja ako je riječ o manjoj prometnoj nesreći, već stane na prvoj mogućoj lokaciji kako bi se napravio očevid. Iz Stožera predsjednice poručuju da će njezin izaslanik posjetiti sutra oštećenu vozačicu Silviju Soldo.​

Komentiraj