FaH

AUTOBOMBA: Umro španjolski policajac ranjen u talibanskom napadu u Kabulu

Španjolski policajac je poginuo u talibanskom napadu u središtu Kabula, rekao je u petak navečer španjolski premijer Mariano Rajoy.

“Ministarstvo unutarnjih poslova obavijestilo je Španjolce da je u napadu u Kabulu o kojemu smo govorili, poginuo policajac”, rekao je Rajoy novinarima na predizbornom skupu u pokrajini Alicanteu, na sredozemnoj obali.

Nešto ranije je bio rekao da je ranjen Španjolac, dodajući da španjolsko veleposlanstvo nije bilo na meti napada.

Ministarstvo unutarnjih poslova je poslije priopćilo da je ranjeni policajac (48) podlegao zadobivenim ranama. “Poginuo je u terorističkom napadu koji se dogodio blizu španjolskog veleposlanstva”, dodalo je ministarstvo.

U petak navečer u diplomatskoj četvrti u Kabulu u kojoj je i španjolsko veleposlanstvo, eksplodirala je autobomba. Odgovornost za eksploziju preuzeli su talibani.

Navodno su se čuli i pucnji. Španjolsko ministarstvo vanjskih poslova je u tom metežu bilo izvijestilo da je napad bio uperen na veleposlanstvo, ali ga je demantirao premijer.

Rajoy koji je trebao sudjelovati na predizbornom skupu u Murciji, na jugu, odlučio je otkazati skup nepunih deset dana prije parlamentarnih izbora raspisanih za 20. prosinca.

Komentiraj