Austrijski ronilac umro prilikom ronjenja u organizaciji jednog od ronilačkih centara s otoka Paga

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Iz Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture u ponedjeljak je pojašnjeno da se ronilačka nesreća, u kojoj je u petak, 10. lipnja, smrtno stradao austrijski ronilac (51), dogodila prilikom rekreativnog ronjenja u organizaciji jednog od ronilačkih centara s otoka Paga.

Prema prikupljenim podatcima, utvrđeno je da se ronilačka nesreća dogodila tijekom rekreativnog ronjenja u organizaciji jednog od ronilačkih centara s otoka Paga, a ne iz mjesta Paga, kako je javljeno u subotu.

Dopis medijima uputili su danas iz ronilačkog centra Scuba Centar iz grada Paga, u kojem navode da im je, kao jedinom ronilačkom centru u gradu Pagu, zbog netočno objavljene informacije, stvoren negativni publicitet.

Direktor Scuba Centra iz Paga Goran Hudoklin, ističe da smrtno stradali 51-godišnji austrijski ronilac E.H. nije uz otočić Pohlib kod otoka Paga, ronio u organizaciji nihova ronilačkog centra. Dodaje da njihov ronilački centar nikada nije imao niti jedan slučaj stradavanja ronioca te kako “ne bi htjeli da ih se povezuje s negativnim slučajevima”.

Austrijski ronilac smrtno je stradao u paškom akvatoriju u petak zbog iznenadnih zdravstvenih tegoba, nedugo nakon izlaska iz mora, priopćilo je u subotu Ministarstvo.

Prema izjavi voditelja ronjenja, nakon što je austrijski ronilac E.H voditelju signalizirao da se ne osjeća dobro, on je s njim odmah započeo postupak kontroliranog izrona, uslijed kojega mu se zdravstveno stanje naglo pogoršalo i odmah po izronu na površinu izgubio je svijest.

Voditelj ga je odmah ukrcao na ronilačku brodicu i hitno prevezao do ronilačkog centra, gdje su nad njime primjenjivali postupak reanimacije, no Austrijanac je umro prije dolaska djelatnika Hitne pomoći.

Komentiraj