EPA/HANS PUNZ

STRAVA U AUSTRIJI Migranti pronađeni ugušeni u kamionu blizu mađarske granice

Najmanje dvadeset migranata pronađeno je mrtvo u jednom kamionu u zapadnoj austrijskoj pokrajini Gradišće, javlja BBC. Broj mrtvih mogao bi se popeti i do pedeset.

Prema prvim procjenama, migranti su se u kamionu ugušili. “Nažalost mnogo je mrtvih”, rekao je glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova Austrije, te dodao kako još nema točan broj tijela pronađenih u kamionu.

Kamion je pronađen parkiran na ugibalištu autoceste u blizini granice sa Mađarskom. Ministrica unutranjih poslova Johanna Mikl-Leitner na konferenciji za novinare je rekla kako je kamion na tom mjestu bio parkiran od srijede, te kako zasad nemaju nikakve informacije i krijumčaru.

 

  • Mikl-Leitner je kazala kako je danas crni dan koji pokazuje odvratne metode krijumčarske mafije. “Ti ljudi moraju završiti iza rešetaka”, poručila je i dodala kako se u Austriji krijumčati neće osjećati sigurnima.

 

“Organizirano krijumčarenje je beskrupulozan i smrtonosan oblik kriminala, protiv kojeg će se ministarstvo pravosuđa i policija boriti svim raspoloživim sredstvima”, rekao je ministar pravosuđa Wolfgang Brandstetter dodavši kako je tužan i jako ljut.

Kronen Zeitung javlja kako je vozač kamiona vozio bez stanke od srpske granice do Austrije.

Na istoj se autocesti u noći sa srijede na četvrtak dogodila nesreća, u kojoj je jedna osoba smrtno stradača. Muškarac, za kojeg se pretpostavlja kako je također izbjeglica, pokušao je pobjeći policiji te ga je udario auto. Od zadobivenih ozljeda preminuo je u bolnici.

 

Komentiraj