Australska vlada na udaru kritika zbog ulaska Rite Ore u Australiju

Australska vlada našla se na udaru kritike zbog puštanja Rite Ore u zemlju unatoč zatvaranju državnih granica zbog koronavirusa. Ora, koja bi se trebala pojaviti u emisiji The Voice Australia kao jedna od vokalnih trenerica, trenutno prolazi kroz svojih obveznih 14 dana u hotelskoj karanteni. Međutim, članovi oporbe, Australska laburistička stranka, kritizirali su odluku savezne vlade da Ora, koja je navodno putovala s pratnjom, uđe u Australiju prije brojnih australskih državljana koji se još uvijek trude vratiti se kući, ali im je to na neki način onemogućeno.

Prema pisanju lista The Guardian, Kristina Kenneally, glasnogovornica oporbe izjavila je: „I dalje je 40.000 Australaca ‘nasukanih’ u inozemstvu. Svaka poznata osoba koja zauzme mjesto u karanteni mjesto je koje je uskraćeno australijskim državljanima koji su još uvijek negdje vani ‘nasukani'”. Također je kritizirala premijera zemlje Scotta Morrisona, rekavši “To je još jedan primjer koji pokazuje da ne brine za Australce”.

Rita Ora nije organizirala 14-dnevnu karantenu u privatnoj rezidenciji što znači da njezin hotelski boravak spada u vrlo ograničen broj međunarodnih dolazaka koje Australija dnevno propušta. Pri tom je Rita Ora također izazvala kontroverze povezane s COVID-om kod kuće u Velikoj Britaniji, nakon što je u restoranu Notting Hill priredila zabavu za 30. rođendan kojim je prošlog studenog prekršila britanska pravila o lockdownu. Iako je rekla da je napravila “ozbiljnu i neoprostivu pogrešku u prosudbi”, kasnije se saznalo da je Orino osiguranje zatražilo od restorana da isključe njihov CCTV.

Komentiraj