HINA

Aurelia putuje prema Splitu više od 40 sati, situacija stabilna

Putnički brod Aurelia, koji se u noći sa srijede na četvrtak pokvario na putu iz Ancone za Split, u jutarnjim satima petka još je uvijek na putu prema Splitu.

“Brod je urednog stanja, u prvom redu to se odnosi na putnike i posadu. Vremenski uvjeti su uredni, jugo se smirilo pa je tako i more mirno. Trenutna brzina plovidbe je između 4 i 5 čvorova, brod je ušao u splitski akvatorij. Udaljenost od pilotske stanice je 16 pilotskih milja, tu će se ukrcati lučki pilot. Pristajanje u luci se navedeno između 13 i 15 sati”, rekao je voditelj službe odnosa s javnošću Ministarstva mora David Radas za portal Index.

Podsjetimo, na brodu se nalazi 215 putnika i 92 člana posade. Na brodu nema ozlijeđenih. Jedna Talijanka se onesvijestila uslijed valjanja broda zbog jakog juga.

Dojava o pregrijavanju jednog pogonskog postrojenja u brodu stigla je u Nacionalnu središnjicu MRCC Rijeka u četvrtak ujutro oko 4:30 sati. Jučer oko 15:30 stigao je remorker Pollux koji ga vuče prema Splitu. Nešto prije 16 sati krenuli su na put dug 60 nautičkih milja brzinom od tri čvora po satu.

Komentiraj