AUDICIJA Zbor Ivan Goran Kovačić prima nove članove

IGK

Akademski zbor Ivan Goran Kovačić prima nove članove. Velika godišnja audicija za najpoznatiji hrvatski amaterski zbor održat će se u dva termina; u srijedu, 10. listopada 2018., i u subotu, 13. listopada 2018. u 19 sati, u prostorijama FER-a, dvorana B5, Unska 3, Zagreb.

Princip audicije je izuzetno jednostavan i lak za kandidata; dovoljno je pokazati raspon glasa ponavljanjem jednostavnih muzičkih sekvenci. Za članstvo nisu potrebni niti glazbena naobrazba niti glazbeno iskustvo jer zbor IGK je mjesto gdje se potpuni amateri mogu baviti vrhunskom umjetnošću. Preko stotinu Goranovaca, predvođenih maestrom Lukom Vukšićem, s nestrpljenjem iščekuju nove članove obitelji Akademskoga zbora IGK!

Papandopulo, Bocelli i navijačka euforija obilježili prošlu sezonu

U protekloj sezoni Goranovci su izveli Hrvatsku misu Borisa Papandopula povodom 70. godina SKUD-a Ivan Goran Kovačić. Po drugi put su imali čast pjevati uz jednog od najpoznatijih tenora na svijetu Andreu Bocellija. Krajem srpnja u pulskoj Areni pjevali su kantatu Carminu Buranu uz Sumi Jo, trenutno najprodavaniju pjevačicu klasične glazbe na svijetu.
Verdijev Requiem krajem listopada, a na proljeće Beethovenova 9. simfonija

Ove sezone u rujnu Goranovci izvode jedno od najljepših djela klasične glazbe – 8. simfoniju Gustava Mahlera uz Zagrebačku filharmoniju, Komorni zbor Ivan Filipović i Zvjezdice. Krajem listopada uz orkestar i zbor HNK pjevaju Verdijev Requiem. Sljedeće godine u travnju izvode Brahmsov Njemački requiem, a u svibnju Beethovenovu 9. simfoniju – sve prekrasna velika djela.

Podsjetimo, posljednjih 70 godina, u, kako to Goranovci vole naglasiti, obiteljskom ozračju, nastaju izvedbe vrhunskog klasičnog repertoara, u suradnji s poznatim orkestrima, dirigentima i solistima, ali i važnim hrvatskim institucijama. Pored redovnih koncerata sa Zagrebačkom filharmonijom i Simfonijskim orkestrom HRT-a, zbor IGK proteklih je godina surađivao s Josipom Lisac, Maksimom Mrvicom, Tonyjem Cetinskim, Joséom Carrerasom i Invom Mulom, poznatoj po ariji iz filma Peti element. Goranovci su 2014. u zagrebačkoj Areni prvi put nastupili uz talijanskog slavuja Andreu Bocellija, a 2015. poveli su publiku u svijet filma uz veličanstvenog Oscarovca Ennija Morriconea. Gostovali su u Bochumu i u Izraelu, gdje su, na poziv Izraelskog simfonijskog orkestra i njihovog osnivača i dirigenta Noama Sheriffa, na četiri uzastopna koncerta izveli Mahlerovu Osmu simfoniju. Zapjevali su i na svečanoj inauguraciji Predsjednice Republike Hrvatske.

Goranovci su 2016. osvojili svoj drugi Porin, u kategoriji “Najbolji album klasične glazbe”: Zagrebačka filharmonija i Akademski zbor Ivan Goran Kovačić pod ravnanjem maestra Vladimira Kranjčevića za Mozartov Requiem. Prvi Porin dobili su 1995. za Hrvatsku misu Borisa Papandopula u kategoriji ”Najbolje ponovno izdanje (izvan pop/rock glazbe)”.

‘’Upoznaj nove ljude, nakloni se pljesku publike, putuj s velikom ekipom i doživi svjetla pozornice’’, zaključuju u IGK, pozivajući nove članove.

Komentiraj