Pixabay

Atraktivnim programom uz gostovanje slavnog trubača Marca Pierobona HNK Zagreb u petak zaključuje sezonu

Hrvatsko narodno kazalište (HNK) u Zagrebu svečano će u petak 30. lipnja obilježiti završetak još jedne uspješne sezone atraktivnim koncertom na kojemu će orkestar zagrebačkoga HNK-a izvoditi popularne kompozicije iz kultnih filmova i mjuzikala, uz glazbenu pratnju proslavljenog svjetskog trubača Marca Pierobona i prvakinje Opere zagrebačkog HNK-a Adele Golac Rilović.

Program pod nazivom “Hollywood & Broadway, Marco Pierobon i orkestar Opere HNK u Zagrebu”, dovest će na pozornicu središnjeg nacionalnog teatra karizmatičnog talijanskog glazbenika Pierobona, kojemu su svoje skladbe posvetili mnogi suvremeni značajni skladatelji, poput Giancarla Aquilantija, Angela Sormanija, Giuseppea Bonafinea ili Michelea Manganija, ističe se u najavi.

Pierobon se proslavio nastupima s mnogobrojnim svjetskim orkestrima kao što su Maggio Musicale Fiorentino, English Chamber Orchestra, WienerKammerkonzert, China Youth Orchestra, I virtuosi del Teatro alla Scala, Max-Plank-Philarmonie iz Muenchena, Junge Philarmonie iz Salzburga, Orchestra Filarmonica Marchigiana iz Ancone, orkestrom iz argentinskih Mar del Plata i Tucuman i drugima, s kojima je gostovao u Japanu, Rusiji, Argentini, Kini, Europi i SAD-u.

U Zagrebu će nastupiti uz glazbenike orkestra Opere HNK-a i nagrađivane sopranistice Golac-Rilović, prvakinje Opere HNK-a Zagreb, u atraktivnom programu koji, između ostalog, uključuje suitu za orkestar i Jazz Drum Set iz mjuzikla “West Side Story” Leonarda Bernsteina, pjesmu “Summertime” iz opere “Porgy&Bess” Georgea Gershwina, glazbu iz mjuzikla “Chicago” Johna Kandera i temu iz filma “Schindlerova lista” Johna Williamsa.

U sklopu koncerta dodijelit će se i godišnje nagrade za najbolja umjetnička ostvarenja u protekloj sezoni, Nagrade Mila Dimitrijević za najbolja ostvarenja u dramskim predstavama, Nagrade Vladimir Ruždjak/Marijana Radev za najbolja ostvarenja u opernim predstavama i Nagrade Oskar Harmoš/Ana Roje za najbolja ostvarenja u baletnim predstavama.

Komentiraj