ATP Šangaj: Nadala muči “mentalna ozljeda”

epa

Španjolski tenisač Rafael Nadal izjavio je u utorak u Šangaju kako je ozljeda stopala, koja ga je mučila u finalu teniskog turnira u Pekingu, samo loša uspomena, ali da se sada mora boriti protiv “mentalne ozljede” što je puno dublja bol.

“Više sam puta morao prevladavati fizičke ozljede. Ali ovo što sada imama, manjak kontrole nad živcima i moja emotivnost, to je također kao da moram zacijeliti neku ozljedu, a ona nije fizičke naravi, nego psihičke”, kazao je Nadal na konferencicji za novinare organizirane povodom turnira iz Masters serije u Šangaju gdje u drugom kolu igra protiv hrvatskog tenisača Ive Karlovića.

“A to je za mene druga vrsta izazova”. U Pekingu je Nadal u finalu izgubio (2-6, 2-6) od najboljeg svjetskog tenisača Novaka Đokovića.

“Radim puno. Nikada nisam imao ovako dugo razdoblje bez igranja na razini kakvu želim”, dodo je Španjolac koji je osvojio 14 naslova na grand slam turnirima.

“Gubim mečeve koje trebam pobijediti, tijesne mečeve u tri seta. Ponekad se osjećam kao da ponovno počinjem karijeru. Ali, intimno sam uvjeren da ću, ako nastavim s istom kvalitetom treninga, s istom fizičkom snagom, iduću godinu započeti s novom energijom i na drugom nivou”, kazao je na kraju.

Nakon što mu je kraj 2014. godine pokvarila operacija slijepog crijeva, španjolski tenisač se od početka ove godine muči s formom. Na početku godine je bio treći na ATP ljestvici da bi pao čak na 10. mjesto, što mu je najlošiji ranking od travnja 2005. i sada je 7. Ove je godine osvojio samo tri naslova  u Buenos Airesu, Hamburgu i u Stuttgartu.

Komentiraj