Hrvatski tenisač Borna Ćorić morao je odustati od borbe za treće mjesto protiv Rusa Daniila Medvjedeva na prvom izdanju turnira osmorice najboljih tenisača do 22 godine, Next Gen ATP Finala u Milanu, gdje će se od 21 sat za naslov pobjednika boriti Korejac Hyeon Chung i Rus Andrej Rubljov.

Borna Ćorić je do polufinala stigao s maksimalne tri pobjede u svojoj skupini, ali ga je u polufinalu nadigrao Rubljov u tri seta. Iako u priopćenju o Ćorićevom odustajanju od borbe za treće mjesto nije naveden razlog, pretpostavlja se da je uzrok ozljeda lijevog butnog mišića oko kojeg je imao povez tijekom turnira.

Na turniru u Milanu tenisači su se borili samo za novčane nagrade, a naš je tenisač osvojio 190.000 dolara. Za svaku od tri pobjede u skupini zaradio je po 30.000 dolara, 50.000 dolara je osvojio za sudjelovanje te još 50.000 za osvojeno četvrto mjesto.

Uspije li svladati u finalu Andreja Rubljova i postati prvim pobjednikom Next Gen Finala, 21-godišnji Korejac Hyeon Chung osvojit će maksimalnih 390.000 dolara, jer je do finala stigao bez poraza. Pobjeda u finalu vrijedi 225.000 dolara, a uspije li osvojiti naslov bez poraza tenisaču pripada i bonus od 25.000 dolara.

Komentiraj