ATP Köln: Alexanderu Zverevu naslov na domaćem terenu

Najbolji njemački tenisač Alexander Zverev (ATP – 7.) pobijedio je u finalu ATP turnira u Kölnu Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea sa 6-3, 6-3 i osvojio svoj 12. naslov u karijeri te prvi u ovoj sezoni.

Zverev je po treći put u isto toliko dvoboja svladao 20-godišnjeg Kanađanina koji još uvijek nije osvojio ni set u mečevima protiv 23-godišnjeg Nijemca. Auger-Aliassime je i šesti put u karijeri izgubio meč za naslov, a Zverev je petu godinu zaredom nastavio niz osvajanja barem jednog trofeja godišnje.

Za naslov u Kölnu Zverev je osvojio 250 bodova i 24.880 eura, dok se Kanađanin morao zadovoljiti sa 150 bodova i 19.790 eura.

Već sljedećeg tjedna ova dvojica tenisača bi se na istom mjestu mogli boriti za novi naslov, jer je Köln domaćin još jednog ATP turnira serije 250 na kojem je Alexander Zverev ponovno prvi nositelj, a Auger-Aliasssime peti. Među 28 tenisača u glavnom ždrijebu je i Marin Čilić, a u prvom kolu će igrati protiv Španjolca Alejandra Davidovocha Fokine od kojega je poražen u drugom kolu ovotjednog turnira u Koelnu.

ATP Köln – finale

Alexander Zverev (Njem/1) – Felix Auger-Aliassime (Kan/3) 6-3, 6-3

Komentiraj