EPA/DEAN LEWINS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

ATP INDIAN WELLS Karlović izgubio od ‘sretnog gubitnika’

Hrvatski tenisač Ivo Karlović nije se uspio plasirati u 3. kolo velikog ATP turnira u Indian Wellsu, bolji od njega je u dvoboju 2. kola bio japanski “sretni gubitnik” Yoshihito Nishioka sa 6-4, 6-3 nakon sat i 20 minuta igre.

Karlović je propustio čak sedam “break-lopti” početkom dvoboja, četiri u drugom i tri u šestom gemu, kada nije uspio materijalizirati pritisak koji je stvarao na prvi servis 21-godišnjeg Japanca. Nakon toga se Nishioka stabilizirao na svom početnom udarcu dok je Karlović vrlo loše reagirao pri rezultatu 15-30 na svom servisu u devetoj igri prvoga seta. Visoki je Zagrepčanin tada vezao dvije dvostruke servis pogreške i praktički darovao Nishioki “break”, a ovaj je potom sigurno odservirao za prvi set.

U drugom setu Karlović se više nije uspio približiti oduzimanju servisa protivnika, a frustracije zbog razvoja događaja izbile su na površinu u drugom dijelu seta. Naš je igrač izgubio servis kod rezultata 3-3, a onda još jednom kod zaostatka 3-5 napravivši još jednu dvostruku pogrešku na meč-loptu Japanca.

Komentiraj